Nëse mendoni që nuk ka asgjë të cuditshme  në ritet  e zakonshme të dasmave.
Hidhni një sy fakteve të listuara më poshtë:
Ndonjëherë realiteti bie në ndesh me traditën!

 

1) Unazat e martesës janë të vendosura në gishtin e tretë te dorës së majtë, sepse romakët e lashtë besonin që aty kalonin venat e zemrës ,të quajtura ndryshe venat e dashurisë.

2) Tradita thotë qe cdo vajzë në ditën e tyre te dasmës duhet të vishet me një vello të bardhë, apo jo? Në fakt jo! Veshja e bardhë në ditën e dasmës në kulturën japoneze thuhet se ndjell vdekjen.

3) Mendoni se velloja juaj është e gjatë mjaftueshëm? Sipas  studimeve velloja më e gjatë në histori është dizenjuar nga italiani Gianni   Maloro, për nusen Elena dhe ishte rreth 3 km e gjatë.

4) Pasi ta lexoni këtë me siguri nuk do të ndiheni më në faj që e tejkaluat pak buxhetin e dasmës. Dasma më e shtrenjtë në histori ka kushtuar rreth $44milon në maj të 1981 në Dubai. Dasma ishte mes djalit të sheikut Ai Maktuoum dhe princeshë Salama-s.

5) Termi “shoqerues dhëndri dhe shoqëruesi i tij duhet të rrëmbenin nusen para dasmës, dhe nëqoftëse ja dilinin ai merrte titullin “Shoqëruesi më i mirë”.

6) 60.000 veta ndoqën një dasmë hebre në jeruzalem dhe në koktej ishin të ftuar rreth 30.000 veta. Pyesim veten se cila hapësirë mund të ketë pritur kaq shumë të ftuar?

7) Sipas një kulture indiane Manglikës janë njerëz që janë të mallkuar  që në lindje  pasi kanë lindur në vijën  që bashkon Marsin dhe Staturnin. Ata mendoheshin që të sillnin vdekje të hershme të bashkëshortëve kështu që fillimisht duhet të martoheshin me një pemë!

8) Është e cuditshme që  ne mendojmë se e shtuna është dita më me fat për  tu martuar kur në fakt anglezët mendojnë ndryshe. Për ta e hëna dhe e marta janë ditët më të përshtatshme për të bërë celebrimin në altar.

9) Muajt e mjaltit për popullin indonezian janë shumë larg udhëtimeve drejt ishujve turistikë. Ata duhet të qëndrojnë tre ditë pas dasmës të vezhguar dhe duke ngrënë vetëm një vakt në ditë në sasi të vogla.Sipas legjendave  thuhet se kjo con në një martesë të shëndetshme.

10) Në kulturën kineze, dhëndrit i kërkohet  të qëllojë me shigjetë nusen e tij tre herë para dasmës. Por mos u shqetësoni  janë shqetësoni janë shigjeta të padëmshme.Pasi qëllon nusen, dhëndri thyen harkun si simbol i besnikërisë dhe harmonisë.

Por asgjë nuk i zbeh shkëlqimin asaj që quhet “dita e ëndërrave të cdo femre”.

" />  

Nëse mendoni që nuk ka asgjë të cuditshme  në ritet  e zakonshme të dasmave.
Hidhni një sy fakteve të listuara më poshtë:
Ndonjëherë realiteti bie në ndesh me traditën!

 

1) Unazat e martesës janë të vendosura në gishtin e tretë te dorës së majtë, sepse romakët e lashtë besonin që aty kalonin venat e zemrës ,të quajtura ndryshe venat e dashurisë.

2) Tradita thotë qe cdo vajzë në ditën e tyre te dasmës duhet të vishet me një vello të bardhë, apo jo? Në fakt jo! Veshja e bardhë në ditën e dasmës në kulturën japoneze thuhet se ndjell vdekjen.

3) Mendoni se velloja juaj është e gjatë mjaftueshëm? Sipas  studimeve velloja më e gjatë në histori është dizenjuar nga italiani Gianni   Maloro, për nusen Elena dhe ishte rreth 3 km e gjatë.

4) Pasi ta lexoni këtë me siguri nuk do të ndiheni më në faj që e tejkaluat pak buxhetin e dasmës. Dasma më e shtrenjtë në histori ka kushtuar rreth $44milon në maj të 1981 në Dubai. Dasma ishte mes djalit të sheikut Ai Maktuoum dhe princeshë Salama-s.

5) Termi “shoqerues dhëndri dhe shoqëruesi i tij duhet të rrëmbenin nusen para dasmës, dhe nëqoftëse ja dilinin ai merrte titullin “Shoqëruesi më i mirë”.

6) 60.000 veta ndoqën një dasmë hebre në jeruzalem dhe në koktej ishin të ftuar rreth 30.000 veta. Pyesim veten se cila hapësirë mund të ketë pritur kaq shumë të ftuar?

7) Sipas një kulture indiane Manglikës janë njerëz që janë të mallkuar  që në lindje  pasi kanë lindur në vijën  që bashkon Marsin dhe Staturnin. Ata mendoheshin që të sillnin vdekje të hershme të bashkëshortëve kështu që fillimisht duhet të martoheshin me një pemë!

8) Është e cuditshme që  ne mendojmë se e shtuna është dita më me fat për  tu martuar kur në fakt anglezët mendojnë ndryshe. Për ta e hëna dhe e marta janë ditët më të përshtatshme për të bërë celebrimin në altar.

9) Muajt e mjaltit për popullin indonezian janë shumë larg udhëtimeve drejt ishujve turistikë. Ata duhet të qëndrojnë tre ditë pas dasmës të vezhguar dhe duke ngrënë vetëm një vakt në ditë në sasi të vogla.Sipas legjendave  thuhet se kjo con në një martesë të shëndetshme.

10) Në kulturën kineze, dhëndrit i kërkohet  të qëllojë me shigjetë nusen e tij tre herë para dasmës. Por mos u shqetësoni  janë shqetësoni janë shigjeta të padëmshme.Pasi qëllon nusen, dhëndri thyen harkun si simbol i besnikërisë dhe harmonisë.

Por asgjë nuk i zbeh shkëlqimin asaj që quhet “dita e ëndërrave të cdo femre”.

">