Beergarden


Shumë pranë birrarisë së birrës Stela, ju mund të shijoni birrat më të mira në Beergarden më të mirë në kryeqytet! Ju mirëpresim!

5 BIRRAT

NGA STEFANI & CO

BIRRA STELA

BIRRA STELA - TEK STELA RESORT! Birra Stela në cilësinë e saj më të mirë! Traditë që nga 1994 dhe teknologji superior. Birra Stela, Birra Ime! Birra Stela është një produkt ushqimor, saktësisht një birrë, e prodhuar nga Stefani &CO. Fillimisht u shitën vetëm në shishe plastike 1.5 litërshe dhe në voza, më pas edhe në kanaçe llamarine. Duke qenë se Shqipëria kishte një kulturë modeste në prodhimin dhe konsumin e birrës krahasuar me atë shekullore europiane, vetëm pas viteve 90, themeluesit e fabrikës së prodhimin të birrës Stela iu përgjigjën urisë së tregut duke investuar me seriozitet pajisje, teknologji dhe shkencë. Vit pas viti kjo kompani u rrit dhe “importoi” në vend atë që ishte testuar dhe vulosur si më e mira në Europë. Kështu, filloi rrugëtimin 20 vjet më parë shoqëria askionere Stefani & Co, fillimisht si Dorina e Stela me kapacitet prodhimi e shpërndarje deri në 500 litra në ditë. Sot fabrika ka mbi 130 punonjës dhe ka një kapacitet prodhimi prej 250.000 hl në vit. Marka e saj Stela, është birra e dytë më e shitur dhe mbulon rreth 15-18% të konsumit të birrave në tregun shqiptar. Sipërmarrësit që themeluan dhe çuan përpara këtë bisnes, janë katër intelektualë shqiptarë: Dr. Stefan Pinguli, Z. Kujtim Kellezi, Z. Mihal Panteqi dhe Prof. Roland Pinguli. Produktet tona Pesë llojet e birrave që prodhon Stefani & Co. Për të përmbushur kërkesat e ndryshme kemi krijuar një portofol të diversifikuar shijesh që fillon me shijen lager (e lehtë) vazhdon me pils e deri tek ajo strong (e fortë). Stela Krudo, ose birrë e papërpunuar është një birrë 100% natyrale, me maja të freskët të gjallë. Duke qenë se është e destinuar të konsumohet brenda 24 orëve ose të ruhet në kushte frigoriferike kjo birrë është e pasur me vitamina, antioksidantë dhe është lehtësisht e asimilueshme. Kjo birrë është lehtësisht e karbonuar pasi përdoret vetëm dioksid karboni i prodhuar në mënyrë natyrale nga proçesi i fermentimit. Stela Pils: Është një birrë e tipit lager (e lehtë) e freskët, brilante dhe me shkumë konsistente. Ëmbëlsia dhe hidhësia ekulibrojnë njëra-tjetrën. Kjo birrë ka një aromë lupole të qartë e cila jep ndjesinë e aromës së luleve. Stela dark: Birrë e zezë e prodhuar me malt të zi, me ngjyrë dhe buket të fortë. Pavarësisht nga ngjyra, është një birrë e lehtë që preferohet shumë nga femrat. Czech Pilsener: Birrë tipike çeke. Prodhohet me ujë të lehtë njësoj si në vendin e origjinës. Ka një hidhësi të butë dhe karakterizohet nga aroma të përzgjedhura të lupolës. Strong Beer: Është një birrë kosistente, me buket të qartë alkoolik dhe malti. Birra është e qartë, transparente me ngjyrë karamel. Ka shkumë të dendur dhe hidhësi të ekuilibruar. Shkrimi Rubrika Mjeshteria e prodhimit Çelësi ivërtetë i suksesit Stefani & Co gjatë gjithë historisë së vet ka investuar në drejtim të rritjes së cilësisë, përmirësimit të vazhdueshëm të pajisjeve dhe proçedurave të prodhimit, rritjes së imazhit dhe përmbushjes së kërkesave ndaj klientit. Sot, ka ardhur koha që të gjitha fabrikat e birrës investojnë në teknologji dhe pajisje, ajo që ne i japim rëndësi dhe që na dallon nga të tjerët është origjinaliteti që ruajmë në prodhimin e birrës. Trinomi cilësi, shije, shëndet, shoqëron punën tonë që në përzgjedhjen e lëndëve të para, përpunimin dhe kontrollit të cilësisë i nënshtrohen sistemeve të menaxhimit ISO dhe HACCP që prej 2004. Teknologjia ndryshe e prodhimit Një markë e njohur birre nuk është gjithmonë garanci për cilësinë e saj, por birra Stela ka provuar me rrugëtimin e saj se meriton besimin e konsumatorit. U bë një kohë e gjatë që në tregun e mbushur Europian përzgjedhim për ju maltin dhe lupolon më të mirë. Receta jonë sekrete e prodhimit të mushtit gatuhet në pajisje dhe teknologji plotësisht të automatizuar për të ruajtur me fanatizëm cilësinë e një mushti të pasur me antioksidantë dhe përbërje të ekulibruar në kripra si rezultat i trajtimit optimal të ujit me metodën e osmozë inverse. Është ky musht i pasur me përbërës të tretshëm i cili fermentohet më pas në proçesin pasues nga majaja. Fermentimi Majaja që përdorim për fermentimin e mushtit prodhohet në fabrikë me sistemin in vitro dhe kjo është karta e identitetit të birrës sonë. U bënë rreth 10 vjet që nuk e ndërrojmë këtë identitet dhe ju sigurojmë që do të vazhdojmë edhe shumë e shumë vite të tjera sepse kemi zbuluar që më së fundi prodhojmë një birrë të pasur me vitamina B, të pasur me antioksidantë, alkoole te larta dhe lehtësisht të asimilueshme. Duhet të dini që ne mendojmë gjithnjë për shëndetit tuaj,për këtë: • fermentojmë në temperatura të ulta dhe kushte optimalehigjene, • nuk shkurtojmë në emër të kostos kohën e maturimit të birrës (proçes që prodhon buketet në birrë), • mundohemi që ta karbonojmë lehtësisht birrën me qëllim që të mos shkaktojmë largimin e oksigjenit në gjak(shkaktar kryesor i dhimbjes së kokës) duke përdorurkryesisht dioksidin e karbonit të prodhuar në rrugë natyrale nga proçesi i fermentimit.

SHOQËROHET ME / TAPAS

Birnjë viçi, qebap pule, qofte Kineli me salcë pikante.

BIRRA CEK PILSENER

BIRRA CEK PILSNER-TEK STELA RESORT! Tek Stela Resort do te gjeni nje birre nga tradita më e mirë Ceke. Nga vendi ku u krijua birra dhe vazhdon të jetë më e mira, vjen Cek Pilsener.

SHOQËROHET ME / PITE ME KEBAP

Pite tradicionale Truke me mish viçi, qingji dhe pule.

STRONG BEER

STRONG BEER-Tek Stela Resort! Birrë e fortë me dopjo malto. Birrë për birrëdashësit e vërtetë. Birra me e mire sot per sot dhe do qe do te vazhdoje gjithashtu edhe neser.

SHOQËROHET ME / APPELMAGRONEN

Bratëurst dhe pasta të shoqëruara me pure patate të ëmbla.

ILIRIA WEISSBIER

ILIRIA WEISSBIER-Tek Stela Resort! Nga rrënjët e Ilirisë vjen një birrë tradicionale. Birrë gruri me shije fantastike. ku Historia Dokumentacioni historik tregon se rreth 6.000 vjet më parë, civilizime të lashta kineze kanë pirë një substance që tashmë quhet birrë, e njohur si Kui. Në Mesopotaminë e lashtë, tableta argjile tregojnë se pirja ishte një profesion mjaft i respektuar edhe gjatë kohës, dhe se shumica e ponetorteve ishin gra. Zbulimi se ripërdorimi ne të njëjtën enë për fermentim dha rezultate më të besueshme. Zbulimet tregojnë se në vitin 1974 në Eblës, Siri, janë prodhuar një sërë birrash, duke përfshirë edhe atë që duket të jetë quajtur "Eblës" sipas qytetit. Gjurmët e hershme të birrës dhe procesit të shpërthyer kanë qenë gjetur në Babylonin e lashtë. Në vitin 2100 pes, mbreti Babilonas Hamurabi e përfshiu në kodin e tij të ligjit për mbretërinë. Birra ishte pjesë e dietës së përditshme e faraonëve egjiptianë mbi 5.000 vjet më parë. Roli i birrës në shoqërinë egjiptiane ishte shumë më i madh se vetëm një pije. Shpesh, birra ishte obligim për të trajtuar sëmundje të ndryshme. Birra është konsideruar të jetë dhurata më e duhur për t’u dhënë faraonëve egjiptianë, dhe ajo u ofrua edhe si një sakrificë për zotat. Bazuar në dëshmitë historike, duket se egjiptianët i kanë mësuar grekëve procesin e pirjes së birrës. Në kontrast me egjiptianët dhe Sumerianët, " birra kurrë nuk kishte luajtur një rol të rëndësishëm në mesin doganor të pijshëm të tokës së Izraelit." Procesi i birrës u rrit jashtëzakonisht gjatë rritjes së krishtërimit. Kjo ishte kryesisht për shkak të roleve që kishin murgjit në prodhimin e birrës. Manastiret ishin disa nga organizatat e para që krijuan birrë si një tregtar. Murgjit e ndërtuan procesin e prodhimit të birrës si pjesë e përpjekjeve të tyre për të siguruar strehim, ushqim dhe pije për udhëtarët e ndryshëm dhe pelegrinëve. Si pothuajse çdo drith që përmban sheqerna të caktuara mund të pësojë fermentim spontan për shkak të tharmit të egër në ajër, është e mundur që birra si pije të jetë zhvilluar në mënyrë të pavarur në të gjithë botën. Testet kimike e kavanozat qeramikë antikë tregojnë se birra ishte prodhuar rreth 5500 vjet më parë në atë që është sot Irani, dhe ishte një nga detyrat e para të njohura të inxhinierisë biologjike, ku procesi biologjik i fermentimit përdoret. Gjithashtu zbulimet arkeologjike të kohëve të fundit tregojnë se prirja e fshatarëve kinezë ishte prodhimi i pijeve të fermentuara alkoolike si qysh më 7000 pes në shkallë të vogël dhe individuale, me procesin e prodhimit dhe metodat e ngjashme me atë të Egjiptit të lashtë dhe Mesopotami. Në Mesopotami (Irakun e lashtë), dëshmi e hershme e birrës është një poezi sumeriane 3900-vjeçare nderuar Ninkasi, perëndeshë, e cila përmban nje recetë të vjetër per birrën, duke e përshkruar prodhimin e birrë nga elbi me anë të bukës. “Ninkasi, ju jeni një Ju jeni ai që mban me të dy duart Ëortën e madhe e te ëmbël ... Ninkasi, ju jeni ai që derdh birrë te filtruar, Ajo është si valë e Tigër dhe Eufrat.” Birra është përmendur edhe në Epic-un e Gilgameshit, në të cilën Enkidu-s i është dhënë për të pirë birrë. Birra u bë jetike për të gjitha qytetërimet në rritje të Euroazisë dhe Veriut të Afrikës. Këto birra ishin shpesh të trasha, më shumë për të ngrënë se për tu pirë. Nubiansit e lashtë e kanë përdorur birrën si një ilaç antibiotik.

SHOQËROHET ME / KEBAP GICI

Kebap Gici i marinuar në birrë dhe me salcë barbeque.

STELA 0.0%

STELA 0.0% - TEK STELA RESORT! Shijoni birrën e pare të prodhuar në Shqipëri më 0% alkool me pjatat më të shijshme, vetëm Te Stela. Birra Stela është një produkt ushqimor, saktësisht një birrë, e prodhuar nga Stefani &CO. Fillimisht u shitën vetëm në shishe plastike 1.5 litërshe dhe në voza, më pas edhe në kanaçe llamarine. Duke qenë se Shqipëria kishte një kulturë modeste në prodhimin dhe konsumin e birrës krahasuar me atë shekullore europiane, vetëm pas viteve 90, themeluesit e fabrikës së prodhimin të birrës Stela iu përgjigjën urisë së tregut duke investuar me seriozitet pajisje, teknologji dhe shkencë. Vit pas viti kjo kompani u rrit dhe “importoi” në vend atë që ishte testuar dhe vulosur si më e mira në Europë. Kështu, filloi rrugëtimin 20 vjet më parë shoqëria askionere Stefani & Co, fillimisht si Dorina e Stela me kapacitet prodhimi e shpërndarje deri në 500 litra në ditë. Sot fabrika ka mbi 130 punonjës dhe ka një kapacitet prodhimi prej 250.000 hl në vit. Marka e saj Stela, është birra e dytë më e shitur dhe mbulon rreth 15-18% të konsumit të birrave në tregun shqiptar. Sipërmarrësit që themeluan dhe çuan përpara këtë bisnes, janë katër intelektualë shqiptarë: Dr. Stefan Pinguli, Z. Kujtim Kellezi, Z. Mihal Panteqi dhe Prof. Roland Pinguli. Produktet tona Pesë llojet e birrave që prodhon Stefani & Co. Për të përmbushur kërkesat e ndryshme kemi krijuar një portofol të diversifikuar shijesh që fillon me shijen lager (e lehtë) vazhdon me pils e deri tek ajo strong (e fortë). Stela Krudo, ose birrë e papërpunuar është një birrë 100% natyrale, me maja të freskët të gjallë. Duke qenë se është e destinuar të konsumohet brenda 24 orëve ose të ruhet në kushte frigoriferike kjo birrë është e pasur me vitamina, antioksidantë dhe është lehtësisht e asimilueshme. Kjo birrë është lehtësisht e karbonuar pasi përdoret vetëm dioksid karboni i prodhuar në mënyrë natyrale nga proçesi i fermentimit. Stela Pils: Është një birrë e tipit lager (e lehtë) e freskët, brilante dhe me shkumë konsistente. Ëmbëlsia dhe hidhësia ekulibrojnë njëra-tjetrën. Kjo birrë ka një aromë lupole të qartë e cila jep ndjesinë e aromës së luleve. Stela dark: Birrë e zezë e prodhuar me malt të zi, me ngjyrë dhe buket të fortë. Pavarësisht nga ngjyra, është një birrë e lehtë që preferohet shumë nga femrat. Czech Pilsener: Birrë tipike çeke. Prodhohet me ujë të lehtë njësoj si në vendin e origjinës. Ka një hidhësi të butë dhe karakterizohet nga aroma të përzgjedhura të lupolës. Strong Beer: Është një birrë kosistente, me buket të qartë alkoolik dhe malti. Birra është e qartë, transparente me ngjyrë karamel. Ka shkumë të dendur dhe hidhësi të ekuilibruar. Shkrimi Rubrika Mjeshteria e prodhimit Çelësi ivërtetë i suksesit Stefani & Co gjatë gjithë historisë së vet ka investuar në drejtim të rritjes së cilësisë, përmirësimit të vazhdueshëm të pajisjeve dhe proçedurave të prodhimit, rritjes së imazhit dhe përmbushjes së kërkesave ndaj klientit. Sot, ka ardhur koha që të gjitha fabrikat e birrës investojnë në teknologji dhe pajisje, ajo që ne i japim rëndësi dhe që na dallon nga të tjerët është origjinaliteti që ruajmë në prodhimin e birrës. Trinomi cilësi, shije, shëndet, shoqëron punën tonë që në përzgjedhjen e lëndëve të para, përpunimin dhe kontrollit të cilësisë i nënshtrohen sistemeve të menaxhimit ISO dhe HACCP që prej 2004. Teknologjia ndryshe e prodhimit Një markë e njohur birre nuk është gjithmonë garanci për cilësinë e saj, por birra Stela ka provuar me rrugëtimin e saj se meriton besimin e konsumatorit. U bë një kohë e gjatë që në tregun e mbushur Europian përzgjedhim për ju maltin dhe lupolon më të mirë. Receta jonë sekrete e prodhimit të mushtit gatuhet në pajisje dhe teknologji plotësisht të automatizuar për të ruajtur me fanatizëm cilësinë e një mushti të pasur me antioksidantë dhe përbërje të ekulibruar në kripra si rezultat i trajtimit optimal të ujit me metodën e osmozë inverse. Është ky musht i pasur me përbërës të tretshëm i cili fermentohet më pas në proçesin pasues nga majaja. Fermentimi Majaja që përdorim për fermentimin e mushtit prodhohet në fabrikë me sistemin in vitro dhe kjo është karta e identitetit të birrës sonë. U bënë rreth 10 vjet që nuk e ndërrojmë këtë identitet dhe ju sigurojmë që do të vazhdojmë edhe shumë e shumë vite të tjera sepse kemi zbuluar që më së fundi prodhojmë një birrë të pasur me vitamina B, të pasur me antioksidantë, alkoole te larta dhe lehtësisht të asimilueshme. Duhet të dini që ne mendojmë gjithnjë për shëndetit tuaj,për këtë: • fermentojmë në temperatura të ulta dhe kushte optimalehigjene, • nuk shkurtojmë në emër të kostos kohën e maturimit të birrës (proçes që prodhon buketet në birrë), • mundohemi që ta karbonojmë lehtësisht birrën me qëllim që të mos shkaktojmë largimin e oksigjenit në gjak(shkaktar kryesor i dhimbjes së kokës) duke përdorurkryesisht dioksidin e karbonit të prodhuar në rrugë natyrale nga proçesi i fermentimit.

SHOQËROHET ME / SALLATË EKZOTIKE

Sallatë speciale me mango, peshk ton, pllaqi dhe sallatë jeshile.

AKTIVITETEUSHQIM

SALLATA

SALLATË FSHATI
SALLATË SPECIALE STELA
RUKOLA, GRANA, POMODORINI
PERIME ZGARE TË MARINUARA
SALLATË ÇEZAR
SALLATË JESHILE, LIMONA, ULLINJ
SALLATË SHEF
MIKS DJATHRASH
SALLATË PULE SPECIALE
SALLATË EKZOTIKE
SALLATË MIKSE E MARINUAR ME KOS
SALLATË BREGU

SUPA

SUPË E DITËS (PERIME)
SUPË KREM PULE

PASTA & RISOTTO

PENE DOMATE BORZILOK
SPAGETI KARBONARA
RIZOTO SALÇIÇE PULE & RADIKIO

KROKANTE

KROKETA PATATE PERIME
KROKETA DJATHI
KROKETA PROSHUTE
FILETO PULE KROKANTE
KRAHË PULE

SPECIALITETE TË SHTËPISË

BRINJË GICI NË PLLAKË GURI
DJATHË I BARDHË FURRE ME SPECA
MENU ZGARE E MADHE
MISH MIKS STELA
MISH QINGJI ZGARE (1 KG)
PJATA E BALLKANIT
PJATA E KOSOVËS
PJATA E SHIJES
PJATA FAMILJARE
TAVË PLLAQI ME SUXHUK KOSOVE
TAVË PIKANTE ME QOFTE SHTËPIE
TAVË DHEU TIRANASE
MIKS TRE LLOJE MISHI

TIGANI & FURRË

FILETO GICI ME MUSTARDË
FILETO PULE ME SPECA
PULË NË QULL ME ARRA

ZGARA

BËRXOLLË GICI
BËRXOLLË VIÇI
BRINJË GICI
FILETO GICI
FILETO PULE
PLESKAVICA ME DJATHË KAÇKAVALL
QOFTE SHTËPIE
SALÇIÇE SHTËPIE

HAMBURGER

CHEESE BURGER
DERBURGER
HONEY BACON DELUXE
CAPRESE
KM 7
PEPPERINO
2 KAT'SHI

PIZZA

4 STINËT
DIAVOLA
MARGARITA
STELA
PROSHUTË SALLAM
TROPEA

PIJE

BIRRAT TONA

STELA PILS
CEK PILSENER
STELA 0.0%
WEISSBIER ILIRIA
STRONG BEER

EKSPRESI / FRESKUESE

KAFE
MAKIATO
ÇAJ
KAPUÇINO
ÇOKOLLATË
KAKAO
AMERICAN COLA
AMERICAN LEMON
AMERICAN ORANGE
ADRENALINA
SCHWEPPES
BRAVO
LEMON SODA
ORANGE SODA
UJË NATYRAL
UJË I GAZUAR

ALKOLIKE

JOHNIE WALKER
J&B
GLEN GRANT
CHIVAS REGAL
JACK DANIELS
GIN
AMARO MONTENEGRO
AMARO DISARONO
LIMONCELLO
CAMPARI
JAGERMAISTER
VODKA SMIRNOFF
VODKA GORBACOV
CURVOISIER VS
REMY MARTIN
BACCARDI
TEQUILA
MARTINI
VECCHIA ROMAGNA
RAKI

RECETA GATIMI

Receta e Gjelit të Detit për Festat e Fundvitit

Fileto pule me kërpudha dhe speca

Pene me ullinj


Na jepni mendimin tuaj